Synchro Hololens: realtime 4D AR

Mei 2017: PRIMEUR:

Synchro lanceert officiële Hololens app in Microsoft Store

 

Microsoft én Synchro gebruikers zijn onder de indruk hoe het Synchro 4D platform een realistische use-case heeft ontwikkeld voor inzet van augmented reality met Hololens.

 

Augmented reality is nu praktisch en realistisch geworden. Daarom ontwikkelt Microsoft samen met Synchro de Synchro 4D Hololens app SITE. 

 


Wat is augmented reality (AR)?

Met virtual reality (VR) zie je alleen een virtuele 3D wereld op je tablet PC of VR-bril.

 

Augmented reality (letterlijk: 'zichtbare realiteit') gaat verder en combineert de virtuele 3D modellen met je werkelijke omgeving. De Hololens kan dit doordat de bril een transparant beeldscherm bevat dat het 3D model toont. 

 

Zo kun je bijvoorbeeld een aanbouw van een woning in 3D laten zien die nog niet is gerealiseerd; je kunt er letterlijk  omheen en doorheen lopen. Je beleeft het alsof je zelf door een virtuele maquette loopt van een schaal 1:1.

 


Windows (app) Store

De Synchro app SITE voor de Hololens is officieel gelanceerd in de Windows Store, kijk maar:

 

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/synchro-site-4d/9nxsvg1m4fm9  

 

NB: Je hebt wel een Hololens én Synchro SWP server nodig.

 

Vraag ons hier naar de mogelijkheden!

 

Synchro Hololens app

Samen met Microsoft heeft Synchro Ltd. de Hololens app Site ontwikkeld.

 

Het is daarbij uniek dat de 4D modellen direct in de Hololens geopend kunnen worden; (dus géén losse 3D bestandjes inlezen in gaming apps), maar gewoon 1x inloggen in de Synchro SITE app en je ziet jouw project op locatie!

 

Je beschikt direct en continue over de actuele projectplanning zoals die op kantoor is gemaakt met Synchro PRO 4D software.

 

En binnenkort wordt het nog mooier: alles wat je met de Hololens registreert, is direct inzichtelijk op kantoor: dus inclusief notities en foto's (van de werkelijkheid gecombineerd met je 3D model!). 

 

Zo kan de voortgang, kwaliteit en veiligheid van een project continue gedocumenteerd en met het hele bouwteam gecommuniceerd worden.

 

En via de Synchro SWP server kunnen gebruikers vandaag met de iPad app SITE of de gratis Synchro 4D viewer en planner op de laptop of PC realtime meekijken en zelfs integraal meewerken.

 

Dit is wat Synchro verstaat onder écht virtueel bouwen!