BIM advies: Oadis 4D & 5D adviseurs

 

Synchro werkt heel goed met élk 3D model en dat hoeft dus niet persé een slim 'bouw informatie model' (BIM) te zijn. Synchro maakt elk 3D model 'slimmer' doordat u de objecten van willekeurige 3D software kunt selecteren en plannen en verrijken met extra gegevens, waarna er een vernuftig 4D planningsmodel ontstaat. Ook als u met Autocad 3D, Sketchup of andere 3D software modellen hebt gemaakt. Wij adviseren u graag bij het gebruik van exotische standaarden of complexe 3D modellen.

 

In de bouw wordt steeds meer 3D BIM modellen gewerkt om het ontwerp en de engineering uit te werken. Synchro software beschikt over interessante mogelijkheden om de BIM coördinatie te verzorgen. Modellen samenvoegen, verrijken en inhoudelijk beoordelen kan met Synchro. Juist in de samenwerking met ketenpartners en leveranciers zullen veel soorten 3D modellen vanuit moeten worden samengebracht vanuit verschillende soorten BIM software zoals Revit, Archicad, Tekla, Magicad, DDS-CAD, etc. etc.. Synchro kan dat via de Synchro plugins, native bestandsformaten of open BIM standaarden zoals IFC. Wij adviseren u graag over het gebruik en samenbrengen van BIM modellen.

 

Maar er kan meer met BIM in Synchro: Uniek zijn de '4D clash controle' mogelijkheden: zo kan bewaakt worden dat aanwezige objecten tijdig verwijderd zijn in het werkproces voordat nieuwe objecten aangebracht worden. Beide objecten worden statisch in het 3D model gemodelleerd en zullen dan per definitie 'clashen' bij een klassieke clashcontrole. Synchro neemt ook de planning in acht waardoor op de uitvoerbaarheid gestuurd kan worden. Ook bij het verplaatsen of bewegen van objecten (zoals het draaien van een hijskraan of binnenbrengen van een grote ketel) kan tijd- en locatie gebaseerd 'geclashed' worden. Met Synchro bent u er zeker van dat het werk uitgevoerd kan worden, wij helpen u er graag mee.

 

Steeds vaker worden in projecten BIM werkmethodieken afgesproken in de vorm van BIM protocollen, BIMnormen of BIM uitvoeringsplannen. Wij kunnen u helpen met uit opstellen van uw eigen BIM protocol of uitvoeringsplan. We kunnen u ook adviseren in de toepassing er van in Synchro.

 

Synchro kan zelfs geautomatiseerd plannen, zeker met een goed opgezet (geclassificeerd en gestructureerd) BIM model. Dit is interessant bij complexe en/of grote projecten, maar vooral bij seriematige of conceptuele bouwprocessen zoals woningbouw of hoogbouw. Wij helpen u graag met het inrichten van uw unieke BIM proces.

 

Synchro 4D BIM advies

Bij ons BIM advies ligt het focus op de informatie uitwisseling en werkprocessen rondom het gebruik van Synchro.

 

Begeleiding in het bediening en inrichting van de Synchro software zelf, kan beter middels training, projectondersteuning, of implementatie worden ingericht.

 

De trainingsruimten van het kantoor van Oadis BIM adviseurs te Uden beschikt over alle faciliteiten voor trainingen of het faciliteren van projectoverleg.


Synchro 4D wordt exclusief in de Benelux aangeboden door Cadvisual Benelux BV en Oadis BIM proces adviseurs.

 

KVK: 17168285 - BTW nr. NL814197255B01

 

Bezoekadres: 

Protonenlaan 2, 5405NE, Uden

Postadres:

Postbus 570, 5400AN, Uden

 

Tel: +31 413 216 300

Email: verkoop@synchro4d.nl